Tikslus žiedo išmatavimas

Žiedo dydžio nustatymas

llgaamžiai auksiniai vestuviniai, sužadėtuvių ar kasdieniai žiedai – džiugina akį ir širdį, ypač, jei juos patogu nešioti ir vos padovanoto žiedo nereikia nešti koreguoti. Siekiant, kad žiedas jo šeiminkui tarnautų ilgai ir keltų kuo geresnes emocijas, būtina pasirūpinti tinkamu jo dydžiu. „ŠarVas juvelyrikos kalvė“ rekomenduoja 5 būdus, kaip galima nustatyti reikiamą žiedo išmatavimą.

1. Matuoti juostele

Iš popieriaus iškirpkite juostą. Ją apvyniokite aplink pirštą ir pažymėkite tašką vietoje, kurioje juosta susikerta. Nuėmus nuo piršto išmatuokite ilgį, nuo juostos pradžios iki pažymėto taško. Matavimas gali būti atliekamas ir su siūlu. Gautą juostos ilgį pasakykite juvelyrui, kuris nustatys tikslų Jūsų žiedo dydį.

2. Išmatuoti turimą žiedą

Paimkite žiedą, kurį nešiojate ar nešioja jums brangus žmogus, ir su liniuote išmatuokite jo skersmenį. Matuokite vidinį žiedo skersmenį milimetrų tikslumu – gautas milimetrų skaičius ir bus jūsų ar jūsų artimo žmogaus žiedo dydis. Gautą žiedo dydį galėsite nurodyti juvelyrui ar juvelyrikos salone ir užsakyti vestuvinius, sužadėtuvių ir kitus žiedus, kuriuos bus patogu nešioti.

3. Pasinaudoti programėle telefone

Jeigu turite tinkamo dydžio žiedą išmatavimui, į telefoną atsisiųskite programėlę „Ring Sizer - Ring Fing“. Šioje programėlėje lengvai ir be papildomų priemonių galėsite nustatyti žiedo dydį.

4. Juvelyrikos salone

Užsukus į juvelyrikos saloną meistras visada pagelbės ir padės išmatuoti piršto dydį. Jeigu ieškote, koks juvelyras Vilniuje jums galėtų išmatuoti piršto dydį – „ŠarVas juvelyrikos kalvė“ komanda visuomet pasirengę padėti. Mūsų kontaktus rasite čia.

5. Paprašyti artimųjų pagalbos

Norite padovanoti dovaną, tačiau nežinote, kokio dydžio žiedas tiktų jūsų draugei, draugui, mamai ar kitam brangiam asmeniui? Nenuvertinkite artimųjų pagalbos – galbūt būtent jie žinos, kokio dydžio žiedą nešioja būsimas dovanos gavėjas.

                                    
Grįžti atgal